Gouden sportster 2021

Thom van der Ree

Thom is 18 jaar en woont in Bemmel en judoot vanaf zijn 5de en zit nu bij Stichting Top Judo Nijmegen. In 2019 is hij Nederlands kampioen geworden in zijn leeftijdsklasse en in 2021 is Thom derde geworden in zijn eerste jaar bij de senioren. Een geweldige prestatie.

Normaal traint hij 10 keer per week dus ook voordat hij naar school gaat. Er zijn helaas nu geen wedstrijden en door Corona is dit nu even iets minder.

Thom traint mee met de nationale selectie in Papendal, hij zit nog niet bij de nationale selectie, maar dat zal snel gebeuren.
Dat we hier te maken hebben met een talent moge duidelijk zijn. In 2019 bij de Bremen masters is Thom 3e geworden dus ook internationaal timmert Thom aardig aan de weg.

Thom wil graag meedoen aan de Olympische spelen 2028 in Los Angeles en niet alleen meedoen maar ook daar winnen in zijn gewichtsklasse.

Wij wensen Thom heel veel succes

  

Veerle Buurman en Aniek Janssen

Samen voor het eerst in het Nederlands Voetbal elftal Dames onder de 16!!

Veerle als centrale verdediger en aanvoerder en Aniek als linker aanvaller met 2 doelpunten.

Het was voor beiden een geweldige ervaring, wat smaakt naar meer.

Veerle Buurman is 15 jaar oud en speelt bij Sc Bemmel linksachter met min of meer dezelfde jongens waar ze op haar 5-jarige leeftijd is begonnen. Het is een hecht team waar ze mee voetbalt.

Ze zit nu in een maatwerktraject bij Jong PSV, dus reist ze regelmatig af naar Eindhoven en heeft ze ook al een keer een oefenpotje meegedaan met het eerste damesteam.

Aniek Janssen is 16 jaar en speelt bij RKHVV-jongens onder de 17 en ook daar scoort ze er aardig op los. Ze traint zo af en toe mee met jong PSV en zit nu in haar examenjaar. Dit wil ze nu eerst met goed gevolg afmaken en daarna starten met de opleiding sportleraar.

Meerdere profclubs tonen belangstelling voor de dames en dit zal zeker niet minder zijn geworden na hun geweldige debuut bij het Nederlands Elftal. De dames worden door de KNVB gezien als de beste 20 van hun generatie en wij hopen dat we ze ooit in het Nederlands Elftal kunnen zien schitteren.

We wensen Veerle en Aniek heel veel succes met hun studie en ook in hun voetbalcarrière.

Tom Egbers

Speerwerper te Huissen

Al jong begonnen met atletiek, want dat zit in zijn familie. In het begin doe je dan alles tegelijk en daarna ga je dan iets doen wat je leuk vond en waar je goed in bent en bij Tom is dat speerwerpen  geworden. Dit werpt ook zijn vruchten af, aangezien Tom (22 jaar) het Nederlands record onder de 23 heeft verpulverd met bijna 1 meter naar 78,51  meter.

Het volgende doel is het Nederlands record senioren te verbeteren. Deze staat op 80,70 meter.

Sinds een maand kan Tom thuis in zijn gym op zolder aan krachtraining doen, dus dat moet goed komen. Gelet op zijn leeftijd en de wil om zich continu te verbeteren, zou het Nederlands record in 2022 al snel in het bezit kunnen komen van deze speerwerper te Huissen.

Tom wil in 2024 ook naar de Olympische spelen en daar minimaal in de finale komen. Om in echt mee te doen voor de prijzen zal Tom dan nog wel zo’n 6 à 7 meter verder moeten werpen dan zijn huidige record.  Voor een medaille is een worp van rond 86,50 meter nodig.

We wensen Tom heel veel succes.