2020

Gouden Sport Ster Lingewaard 2020

Sporters uit Lingewaard in het zonnetje zetten in Corona tijd? Het is mogelijk! Er zijn drie winnaars!!

Fietsen

Laura Merkenhof, van ’t Verzetje uit Bemmel.

Laura heeft als eerste vrouw ooit het toerklassement van ’ t Verzetje te Bemmel gewonnen en dat in het jubileum jaar van hun 45-jarig bestaan. Met een indrukwekkende afstand van 14.640 kilometer, iets wat sommigen met de auto nog niet redden. Ze wordt geprezen om haar wilskracht, motivatie en haar doorzettingsvermogen.

Laura is 30 jaar en woont in Bemmel. Ze heeft de smaak te pakken gekregen door haar woon-werk verkeer, destijds woonachtig in Nijmegen, ging ze door weer en wind op de fiets naar Arnhem.

In 2019 is ze begonnen ter voorbereiding op wedstrijden in 2020, waarbij ze zich heeft voorgenomen om kilometers te maken en dat is haar aardig gelukt. Het toerklassement winnen als vrouw maakt haar toch iets trotser dan alleen het winnen van het toerklassement. De wedstrijden kunnen hopelijk in 2021 wel.

Er is een behoorlijk aantal vrouwen lid van ’t Verzetje en ze fiets ook graag met de dames, maar wat ze echt kikken vind is snelheid maken op de fiets. De laatste tijd heeft ze niet veel op de fiets gezeten in verband met een verbouwing. Ze hoopt uiteraard haar titel te verdedigen, omdat het gezellig is, ze graag buiten is en competitie wel lekker vindt.

Als tip om een prestatie te leveren geeft ze mee, stel een doel, bijvoorbeeld een vast aantal kilometers per week of een bepaalde afstand. Ze heeft heel veel mooie tochten gereden, maar één van de mooiste was het rondje Veluwe-meer, ze raadt iedereen aan die van fietsen houdt dit een keer te doen. Voor degenen die in een hogere versnelling willen fietsen, is ’ t Verzetje een prima club, er worden naast het fietsen ook veel gezellige activiteiten georganiseerd waar Laura zich ook graag voor inzet. 

 

Handbal

Dames C1 van HV Huissen.

Trainer: Tim Cornelissen / Stephan Verhaaf  > sinds dit jaar

Coaches: John Roelofs en Petra Helsen

Meiden allemaal 14/15 jaar.

Fenne Brinkhof, Gwen Overmeer, Floor Aaldering, Fleur Kokke, Marit Kersten, Felice Opgenoort, Jet Helsen, Gwenn Roelofs, Jente Coesmans

In seizoen 2018 / 2019 zijn deze dames als D1 kampioen geworden in de hoogste regionale klasse, vervolgens zijn ze als eerstejaars C in seizoen 2019/2020 weer kampioen geworden in deze klasse. Voor het seizoen 2020/2021 hebben ze de stap gemaakt naar de hoogste Jeugddivisie van Nederland, waarbij ze van de 2 gespeelde wedstrijden 1 gewonnen hebben en 1 gelijk, ze staan weer bovenaan. De concurrentie is nu sterker, maar een top 4 plek moet er toch wel inzitten aldus coach John Roelofs.

Het succes van dit team is vooral te danken aan het feit dat echt een heel hecht team is, die van jongs af aan al met elkaar speelt, ze weten elkaar blindelings te vinden, zowel in het veld als daarbuiten. Uiteraard vinden ze het jammer dat ze nu niet kunnen trainen en wedstrijden spelen, maar ook daarin weten ze elkaar te motiveren en spreken ze op eigen initiatief online af om vanaf de computer met beeldbellen te trainen of in een klein coronaproof gezelschap buiten met elkaar te sporten om de conditie op peil te houden. Het mooiste tot nu toe was het eerste kampioenschap D1, zelfs de coaches waren tot tranen toe geroerd, van blijdschap en ontlading.

Tactisch is het een verdedigend zeer sterke ploeg die met hun snelle break-out ook over scorend vermogen beschikt. Hierbij gaan ze het fysieke aspect niet uit de weg.

Ze zeggen zelf dat ze nog beter kunnen worden door meer op details te letten naast het hard trainen en trainen op hardheid.

Stephan Verhaaf is dit jaar ook bij dit team gekomen en hier zijn ze allemaal heel blij mee. Ze staan te popelen om weer te mogen spelen en trainen, maar hopen ook vooral dat iedereen voorzichtig is en gezond blijft.

 

Hockey

Danilo Trieling, van hockeyclub NMHC in Nijmegen.

Hoe leuk is het om iemand die pas sinds 2019 in Lingewaard woont op deze manier welkom te heten. Danilo Trieling is 16 jaar en woont in Huissen. Vanaf zijn zevende speelt hij al Hockey, begonnen omdat het een erg leuke sport is. Dat hij ook nog eens talent heeft, bleek al snel toen hij op zijn 13-de mee deed met een regionaal selectieteam en nu inmiddels lid is van de Nationale selectie jongens A (onder 19 jaar).

Hockey is sneller dan voetbal en je moet ook mentaal sterk zijn. Met name balcontrole en vooruit denken zijn aspecten die Danilo het meest aanspreken. Op het veld, in zijn eigen wereld, voelt Danilo zich heerlijk op zijn gemak. Alleen maar bezig zijn met iets wat je echt heel leuk vindt, wie wil dat nou niet?

Door Corona zijn er geen trainingen en ook geen wedstrijden, maar daarvoor heeft Danilo thuis zijn eigen kleine sporthok gemaakt om fysiek sterker te worden, dit naast het regelmatig hardlopen en het tennissen. Als 16 jarige tegen jongens spelen die 2 jaar ouder zijn, en fysiek sterker is anders dan tegen leeftijdgenoten, maar deze ambitie heeft Danilo zeker. Drie of vier keer trainen en 1 wedstrijd per week is een normale week, dit naast zijn HAVO 4. Danilo is zeg maar, lekker bezig. Waar hij over een aantal jaar staat is lastig, laten we beginnen met kleine stappen vertelde hij tijdens het interview. Binnen de selectie kan hij nog stappen maken als één van de jongste en hij zou het geweldig mooi vinden als het uitgestelde EK in Valencia in 2021 wel door kan gaan en hij daar dan bij kan zijn.

In deze Corona tijd heeft Danilo ook een goede tip. Bijna cruyffiaans zegt hij: “Geniet van de extra tijd die je normaal niet zou hebben”. Hijzelf kan nu bijvoorbeeld wel een keer naar een coronaproof feestje in plaats van een training en kan nu wel tijd door brengen met zijn vrienden. Dit lijkt me een mooie afsluiting, want elk nadeel heb zijn voordeel.

 

 

Sportpromotie Lingewaard feliciteert alle drie de winnaars van de Gouden Sport Ster 2020 met hun bijzondere prestatie en doorzettingsvermogen in deze toch rare tijden. Wij hopen dan ook dat 2021 in elk opzicht voor iedereen weer een “nieuw” normaal jaar kan worden.